Honda speelde keihard vals met record

Honda speelde keihard vals, maar toegegeven: dat doet iedereen.

Nürburgring-records zijn in principe compleet waardeloos. Het geeft aan dat een coureur op een zekere dag tijdens bepaalde omstandigheden een bepaalde tijd heeft gereden. In principe gaat het echt helemaal nergens over. Want je wil de tijden kunnen vergelijken en dat kan dus niet. Andere coureurs of andere weersomstandigheden kunnen soms zo 5 tot 10 seconden schelen.

Maar er is nog en reden waarom het niets zegt: de auto waarmee de rondetijd wordt gereden is niet representatief. Ja, afgelopen week reed Honda met de Civic Type-R het record voor voorwielaandrijvers met een tijd van 7:44.881. Leuk, maar compleet waardeloos, dus. Waarom? Niet zozeer omdat de coureur als een bezetene over de Groene Hell ging in de Witte Schicht. Nee, de auto is simpelweg niet te koop op deze wijze zoals de tijd is neergezet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *