Overheid angstvallig stil: tanken weer duur 1 juli

Je mag weer flink betalen voor benzine, want tanken wordt weer duur vanaf 1 juli.

Ondanks hoge belastingdruk blijven wij Nederlanders stug doorrijden. Alsof we wat te bewijzen hebben. Of omdat we een baan hebben waarbij je de auto nodig hebt. Handig: want als er veel gereden wordt, dan kan er ook veel belasting geind worden.

Daarom hebben we BPM op auto’s (belasting die zie in andere landen niet kennen) en betalen we extra accijnzen op brandstof. Hierdoor staat Nederland net-wel-net-niet in de Top 10-lijstjes van duurste benzine per liter ter wereld, samen met wat kleine staatjes en andere rijke Europese oorden als IJsland, Zwitserland en Scandinavië.

Tanken weer ouderwets duur binnenkort
Nu is de kans aanwezig dat we weer wat kunnen gaan klimmen op die overzichten, want de brandstofprijzen stijgen weer binnenkort. Dat komt doordat het kabinet de korting hoogstwaarschijnlijk niet gaat verlengen. De prijzen werden een tijdje geleden verlaagd vanwege de oorlog in Oekraïne en het sanctiepakket voor Rusland.

Hierdoor stegen de prijzen ineens enorm, waardoor autorijden bijna onbetaalbaar werd. De overheid kwam ons tegemoet met een beetje accijnskorting. Natuurlijk, het is een sigaar uit eigen doos, maar ze hadden het ook niet kunnen doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *